tirsdag, september 25, 2007

Ideer, tak

Jeg har brug for lidt hjælp. Har inviteret familien (dvs et antal personer mellem 8 og 12) til fødselsdagsmiddag i morgen. Har til gengæld ikke tid til at lave mad. Heller ingen penge at lave den for. Har sådan set heller ikke rigtig plads til dem.

Så hvad skal jeg lave? Hjælp mig lige, hva'. Noget billigt, nemt, hurtigt og som smager faaaantastisk, ikke giver for meget opvask og ikke indeholder mælkeprodukter eller tomater.

14 Kommentarer:

Anonymous Anonym siger...

Hmm - jeg var så tæt på at skrive chili con carne, men læste så at der ingen tomater må indgå i retten. Pis! Det er ellers billigt, let, kræver kun brug af én gryde (= minimal opvask), og så smager det skønt hvis man laver det dagen før så den kan stå og trække. Med lidt godt brød til, eventuelt ris hvis man vil flotte sig, er retten perfekt!

...Men uden tomater går den sgu' ik'!

Jeg er tom for idder uden tomat og mælkeprodukter, desværre!

Men stort tillykke med fødselsdagen i morgen :o)

/Amaya.

september 25, 2007 12:32 PM  
Blogger Unknown siger...

Chili con carne ER godt, tror jeg lavede det for nogle år siden til dem. Da min nevø, der ikke tåler tomater ikke var med, altså. Man kan jo håbe at han ikke kan komme, eller i det mindste ikke er sulten... Aj, hvor strengt sagt. Det mener jeg NATURLIGVIS ikke. Men tak.

Min fødselsdag er forresten først på lørdag, men i morgen er den eneste dag, hvor alle kunne komme, sååå.

september 25, 2007 12:42 PM  
Anonymous Anonym siger...

Jamen så er en skovtur da rimelig perfekt!
Der skal smøres sandwich med forskelligt indhold - fx Stryns leverpostej eller andre billige ting, og så mødes man i en park eller en skov eller ved stranden - går en tur sammen, spiser sandwich og drikker thermokaffe + øl, tager et stort fællesbillede, som du dernæst lægger på bloggen her,som vi kan se om det er anstændige mennesker du omgås.
:-)

september 25, 2007 12:51 PM  
Blogger Unknown siger...

Har du tjekket datoen eller bare kigget ud af vinduet? Aaaarjjjj, pissekoldt, mand.

september 25, 2007 1:36 PM  
Anonymous Anonym siger...

Risotto med svampe og asparges med hele kyllinger i ovnen.
Risotto: Mætter meget og ser pænt ud med det grønne og brune. Parmasanen kan undlades.
Kylling: Hvis du bruger stegeposer sviner det på ingen måde.

Dessert: Kanelæbler i ovnen. Skær æblerne i mindre stykker og bland med en masse kanel og evt. lidt sukker. Serveres med vaniljeis - findes der ikke sådan noget uden mælkeprodukt i?

september 25, 2007 2:07 PM  
Blogger Unknown siger...

Uuuuuuuhhhh, lyder sgu godt. Eneste minus er at der skal røres temmelig meget i risotto og den skal serveres i det sekund den er færdig. Og min familie, ikk, de kommer ALTID for sent. Meget for sent. Når de så endelig er der, vil jeg helst slippe for at stå og røre i en gryde den første halve time, men på den anden side, så står der jo en flaske Martini og samler støv derhjemme og risotto-ris har jeg også... Jooo, det kunne godt lade sig gøre.

Og jo, der findes vanilleis lavet på soyamælk. Det er ok, når det nu ikke kan være anderledes, men rigtig godt er det heller ikke.

september 25, 2007 2:22 PM  
Anonymous Anonym siger...

Lav evt. risottoen og varm den igennem i ovnen - men så skal du bare vente med at putte aspargesene i til du putter det i ovnen - det er jeg overbevist om vil blive ok. Svampene vil være ok at have i på forhånd.

september 25, 2007 2:40 PM  
Blogger Unknown siger...

Snyyyyyd!! :)

september 25, 2007 4:04 PM  
Anonymous Anonym siger...

Vel ikke mere snyd end det er at lave vaniljeis uden mejeriprodukter i...

:-)

september 25, 2007 4:19 PM  
Blogger uglycow siger...

sammenskudsgilde !!! ... ring rundt og bed folk om at tage en ret med (frit valg) ... og så se hvad der kommer ud af det ... Så kan du evt give en sang eller vise en ny dans ;o)

september 25, 2007 6:41 PM  
Anonymous Anonym siger...

Simpelt - Ristaffel til 10:
1 kg hakket oksekød
4 løg
2 porrer
2 æbler
1 tsk karry
1 tsk chilipulver
3 ds flåede tomater
1 pk peanuts(300 gram)
salt
1 pk bacon i skiver

Tilbehør:
kokosmel,peanuts,bananer,rosiner, grøn salat,flutes, ris eller bulgur.

Brun kød, tilsæt hakkede løg, porrer i skiver, æbler i tern. Lad det svitse, tilsæt fl tomater, og nødder(kan undlades), og smag til.
Rist bacon i mikro, drysses på før servering, server fra gryden, med tilbehøret ved siden af.

Før du hælder de flåede tomater i, så hiver du en au natural portion fra til nevøen. Så har du fikset det til en hund, hvis du kan nøjes med hakket oksekød fra Tøfex på tilbud.

Hvis du seriøst ikke gider opvasken, så møblerne til siden, et tæppe på gulvet, og så er der efterårs asiatisk skovtur i stuen med engangsbestik og termokander :)

Selv tak!

/Vincent

september 25, 2007 10:03 PM  
Blogger henning siger...

http://www.bogpriser.dk/q-Kogebog-For-Fattigr%F8ve/

:-D

september 26, 2007 8:47 AM  
Blogger Unknown siger...

A: Tja tjo. Ok så.

Uglycow: Jeg er vist lidt for sent ude med invitationen til at det falder i god jord.

Vincento: God ide, bestemt. Jeg havde nu ellers lige bestemt mig for noget fladmast kylling i ovn ovenpå hele hvidløg og citronskal og med kartofler og lidt rodfrugter ved siden af. Eneste problem her er at få plads til en dobbeltportion derinde. Bliver kyllingeskind sprødt hvis man bruger varmluft?

Henning: Den har jeg og jeg HAR kigget i den. Overvejede et kort sekund at lave risengrød (i to versioner, så den med rismælk er til mig... yum yum). Men måske det er liiiige skrabet nok. :)

september 26, 2007 9:28 AM  
Anonymous Anonym siger...

meget interessant, tak

december 09, 2009 5:00 AM  

Send en kommentar

<< Home